Teaser: Mercedes-Maybach SL Concept (2022)De Mercedes-Maybach SL Concept moet een voorbode van een bijzonder luxueuze cabrio zijn!

Al die compacte modellen zijn uiteraard bijzonder leuk en toegankelijk maar Mercedes heeft duidelijk gemaakt dat ze hogerop gaan mikken. Op grotere en vooral luxueuzere modellen is er net wat meer marge te bekomen wat ook het premium gehalte ten goede komt.

Behalve een nog luxueuzere S-Klasse Maybach wil Das Haus het Maybach gamma verder uitbreiden met een eigen interpretatie van de SL Roadster. Dat die magische type-aanduiding naar “sport leicht” (Duits voor sportief en licht) verwijst verzwijgen ze dan ook wijselijk.

Méér chroom, leder, hout, isolatie, gadgets en comfort voegen natuurlijk het nodige gewicht toe. En met een dikke 1.950 kg op de weegschaal is de nieuwe SL sowieso al geen lichtgewicht. Volgens het AMG ontwikkelingsteam zou er toch een stevige brok rijdynamiek aanwezig zijn. Ook dat gaat in tegen de Maybach basisgedachte.

Designchef Gorden Wagener liet op Instagram alvast een duotone glimp los van de Mercedes-Maybach SL Concept. Inderdaad, eerst willen ze ons verlekkeren met een studiemodel. Een productiemodel zou pas tegen 2024 werkelijkheid worden. De Bentley Continental GT heeft er tegen dan dus een interessante concurrent bij!

Lees hier alles omtrent de nieuwe Mercedes SL!

Teaser: Mercedes-Maybach SL Concept (2022)