Preview: Mercedes EQS SUV EV (2022)Na de EQE en EQS luxeberlines volgt binnenkort een zuiver elektrische Mercedes EQS SUV.

Net als de vernieuwde (en heerlijk gestructureerde) nomenclatuur van Mercedes goed ingewerkt zit … komen ze met iets anders. Want na de bijzonder aangename, luxueuzere en vooruitstrevende EQS limousine volgt een verhoogde EQS SUV evenknie. Duidelijker kan het inderdaad niet zijn .. maar of het daardoor gemakkelijk wordt is een andere vraag. Ook van de kleinere EQE berline volgt later een EQE SUV evenknie.

Behalve extra bodemvrijheid en een capabele offroadmodus zullen de verschillen tussen de EQS en EQS SUV relatief beperkt blijven. Wel is Das Haus behoorlijk fier op een update van het MBUX Hyperscreen waarbij de passagier naar een film kan kijken op zijn/haar scherm. Dit gelukkig zonder te bestuurder te hinderen.

Technische details werden niet vrijgegeven maar we mogen er prat op gaan dat de EQS ingrediënten behouden blijven. Denk aan het 107,8 kWh accupack dat toch een riant (600+ km) rijbereik kan bieden. Of er ook een EQS SUV AMG versie volgt is momenteel onduidelijk net zoals een variant met enkel achterwielaandrijving. Dit in tegenstelling tot een luxueuzere EQS SUV Maybach variant!

Speciaal voor deze zuiver elektrische EQ producten bouwt Mercedes alvast een batterijfabriek in Tuscaloosa, Alabama.

Meer informatie en beeldmateriaal volgt op 19 april wanneer het doek/camouflage volledig van deze luxe SUV EV gaat. Pas tegen begin 2023 verwachten we hem op Belgische bodem. Reken daarvoor toch op gemakkelijk 100.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes EQS580!