Officieel: Porsche Macan T (2022)Na de 911 T en 718 T van weleer komt Porsche ook met sportieve(re) Macan T aanvulling, goed voor 265 pk en aangedikte basisuitrusting.

De eerder geteste Macan GTS blaakt van gezondheid en komt bovengemiddeld sportief/dynamisch voor de dag. Toch wanneer je jezelf kan vinden in het stevige prijskaartje. Porsche probeert dat nu goed te maken met de toevoeging van een sportieve Macan T instapper. In een ver verleden was er reeds een soortgelijke 911 Carrera T en 718 Boxster T / 718 Cayman T uitvoering.

Ook de Porsche Macan T is voorzien van de 2.0-liter viercilinder turbobenzine met 265 pk / 370 Nm en 7-traps automaat. Wel is de T voorzien van een sportievere afstelling van de vierwielaandrijving (lees: meer vermogen naar de achteras). Dit in combinatie met Sport Chrono Package dat naast de power boost (Sport Response) ook het GT sportstuur omvat. Ook aanwezig is Porsche Active Suspension Management, Porsche Torque Vecturing Plus en stevigere anti-rolstangen. Dat moet bijdragen tot een meer betrokken rijgedrag. Tevens zit je sneller aan 100 km/u, hier in 6,2 seconden ipv 6,5 seconden voor de reguliere Macan viercilinder. De topsnelheid ligt op 232 km/u.

In plaats van 19” lichtmetalen velgen monteert Porsche nu 20” exemplaren, uitgevoerd in Dark Titanium. Rondom bespeuren we nog diverse Agate Grey en hoogglazend zwarte accenten. Vermoedelijk onzichtbaar met het blote oog maar de Macan T ligt 15 mm dichter bij het asfalt. Binnenin is zwart het hoofdthema met enkele exclusieve details.

In ruil voor 73.098 euro kan jouw Macan T een feit zijn, zoals steeds zijn er bij Porsche wel nog wat (prijzige) personalisatiemogelijkheden voorhanden. Bestellen kan vanaf nu, de eerste leveringen moeten al voor de zomer van 2022 plaatsvinden.

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Porsche Macan GTS!