Officieel: Porsche 911 Carrera T (2017)

Officieel: Porsche 911 (991) Carrera T (2017)Met deze gloednieuwe Carrera T gaat Porsche opnieuw back to basics met een lichte en speelse 911 in het gamma!

Daar waar de 911 R behoorlijk exclusief was en de GT3 Touring moeilijk vast te krijgen is komt de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen nu met puristische Carrera T naar buiten. Ietwat krachtiger (+ 20 pk) en lichter (- 20 kg) dan zijn technisch gerelateerde 911 Carrera, daarnaast kreeg de ophanging en de manuele versnellingsbak een andere afstelling. Opteren voor een efficiënte PDK automaat gaat ook maar dan verlies je wel de dynamische insteek van deze Duitser!

Het visuele verschil zit hem in een licht gewijzigde voorspoiler, het ontbreken van een achterbank, dubbele sportuitlaat, klein sportstuur, andere versnellingspook en grijze accenten voor de spiegels, het logo, … De personalisatiemogelijkheden zijn een pak minder breed dan bij een reguliere 911, al mag je nog steeds kiezen uit verschillende lakkleuren, sportstoelen en het Porsche Communication Management (infotainment). De Carrera T geniet van vooruitstrevende wendbaarheid en stabiliteit dankzij een mechanisch sierdifferentieel én achterwielaansturing, iets waar andere Carrera’s niet van kunnen genieten.

De Porsche Carrera T is vanaf heden te bestellen in België aan 111.053 euro, met de PDK automaat komt er nog eens 4.000 euro bij. Een reguliere Carrera kost minimaal 101.252 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...