Officieel: Porsche Cayenne Platinum Edition (2022)Met de introductie van een Platinum Edition uitvoering geeft Porsche – tussen pot en pint – aan dat het einde van deze generatie Cayenne nabij is.

Met een aantrekkelijke Platinum Edition insinueert Porsche het nakende einde van de huidige generatie Cayenne (mk3). Zo ging het toch bij zijn voorganger én bij de vorige generatie Panamera.

De Cayenne Platinum Edition is gezegend van “exclusieve, harmonische designelementen en extra standaarduitrusting”. Zo omschrijft Porsche deze variant zelf. Wij zien vooral een interessante(re) value for money aanbieding. Dit zowel voor de Cayenne SUV als Cayenne Coupé. Dit in de naamloze basisversie (340 pk), de S (440 pk) en E-Hybrid (462 pk) motorisaties.

Naast het sinistere Jet Black exemplaar kan je ook voor de Carrara White, Mahogany, Moonlight Blue of Crayon lakkleur kiezen. Steeds in combinatie met de exclusieve 21” RS Spyder Design velgen met een gesatineerde afwerking. In het interieur zorgen de contrastende veiligheidsgordels en de deurdrempels in geborsteld aluminium voor de finishing touch. Dit tezamen met de textuur van het aluminium interieurpack en de zilverkleurige accenten.

Elke Porsche Cayenne Platinum Edition komt met de Dynamic Light System koplampen, panoramadak een Bose Surround audiosysteem, LED sfeerverlichting, achtvoudig verstelbare lederen sportstoelen en een analoog klokje op het dashboard. Voor verdere personalisatie staat het Porsche Exclusive Manufaktur team klaar met een brede waaier aan verfijningsopties voor het interieur en het exterieur.

Tegen de zomer van 2022 worden de eerste Platinum Edition’s geleverd. Met minimaal 94.420 euro op zak kan je al eens gaan praten met de lokale Porsche verdeler.