Officieel: Porsche Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera Platinum Edition
Eind november lanceert Porsche een exclusieve versie van de Panamera: de Platinum Edition.

Porsche is al langer gekend vanwege het steeds uitbrengen van speciale of gelimiteerde edities, een echte verrassing is deze Panamera Platinum Edition dus niet. Toch is het een klassevolle toevoeging aan het gamma, dankzij de subtiele onderscheidende zilver-platinum accenten en de uitgebreide standaarduitrusting. De Platinum Edition is beschikbaar voor de Panamera, Panamera 4 en Panamera Diesel.

Zowel delen van de zijspiegels, grille-stroken, luchtinlaat langszij, kofferdeksel en diffuser kregen de platinum afwerking. Vijf exterieurkleuren zijn bovendien exclusief behouden voor deze editie. Enkele daarvan zijn het Basalt Black, Carbon Grey en Mahogany Lacquer. Bi-Xenon koplampen zijn standaard, net als een parkeerhulp en automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels. Het neusje van de zalm zijn de 19-inch Panamera Turbo lichtmetalen velgen, die de luxeuze Gran Turismo een sportief tintje meegeven.

Binnenin is er voortaan keuze voor een nieuw tweekleurig zwart/beige lederen interieur, deels leder is standaard. De motieven van de bekleding werden eveneens herzien. Het bovenste deel van het dashboard, deurafwerking, instapdrempel en achterkant van de voorste zetels werden meer specifiek in het zwart uitgevoerd, de rest in het beige. Interessante details zijn verder het standaard sportstuur alsook het identificerende Porsche-logo in de hoofdsteunen. Een Platinum Edition inscriptie mocht evenmin ontbreken.

En als dat nog niet genoeg was, zijn ook nog Power Steering Plus en verwarmde voorzetels standaard. Het Porsche Communication Management (PCM) met navigatiemodule leidt de bestuurders op tijd naar hun bestemming, terwijl een 235 watt sterk multimediasysteem met 11 luidsprekers en een 7-inch TFT touchscreen voor wat extra ontspanning zorgen. In Duitsland kost de Panamera Platinum Edition 79.707, de dieselversie, in combinatie met de diesel 82.206 euro en de Panamera 4 Platinum Edition moet 87.323 euro opbrengen. Belgische prijzen komen zoals altijd iets later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...