Officieel: Porsche Cayenne Platinum Edition

Cayenne Platinum Edition
Porsche lanceert een speciale editie van de Cayenne, de Platinum Edition wordt gelanceerd in januari.

Speciale edities hoeven bij Porsche duidelijk niet beperkt te blijven tot duizend verschillende versies van de 911, ook de Cayenne krijgt nu een exclusieve Platinum Edition. Na de komst van de kleinere Macan willen de Duitsers toch even aangeven dat de Cayenne ook nog altijd te koop is.

Immers is er niet zoveel speciaal aan deze Cayenne, maar kunnen we vooral spreken van een uitgebreide comfortuitrusting. De Cayenne Platinum Edition krijgt standaard bi-xenon koplampen, privacy glas, 19-inch Cayenne Design II velgen met gekleurde Porsche-schilden en een Platinum Silver Metallic koetswerkkleurtje. Zwart, wit, Meteor Grey, Basalt Black Metallic, Mahogany Metallic en Carrera White Metallic zijn echter ook beschikbaar op aanvraag.

Binnenin krijgen klanten een tweekleurig interieur met (deels!?) lederen zetels, een SportDesign stuurwiel en het Porsche Communication Management (PCM) met een ingebouwde GPS. ParkAssist en Power Steering Plus zijn ook inbegrepen. Speciale vloermatjes en Platinum Edition inscripties mochten hier en daar tot slot niet ontbreken.

De Cayenne Platinum Edition krijgt onder de motorkap de 3.6-liter V6 met 300 pk en 400 Nm koppel, al zal Porsche ook een Diesel Platinum Edition aanbieden met de 3.0-liter V6 en 245 pk. Het koppel bij deze zelfontbrander bedraagt 550 Nm. Vanaf januari staat de ‘speciale’ Cayenne in de showrooms.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...