Officieel: Toyota Yaris GR Sport (2022)Zo sportief/geniaal als de Yaris GR wordt het hier niet maar de nieuwe Toyota Yaris GR Sport komt met de nodige sportieve details.

Als échte autoliefhebber zie je snel de genialiteit in van de Yaris GR. Een potente krachtbron, intelligente vierwielaandrijving en een sportief chassis/stuurgevoel, dit allemaal aan een scherp prijskaartje. Leve de exclusieve WRC homologatiespecial!

Nu nog een gloednieuwe Yaris GR op de kop tikken wordt moeilijk, al blijft het grootste Yaris cliënteel vermoedelijk trouw aan de meer toegankelijke Hybrid uitvoering. In de GR Sport uitvoering krijg je een sportieve make-over zoals ze eerder ook al deden met de C-HR en Corolla.

De Toyota Yaris GR Sport doet het met de Dynamic Grey koetswerkkleur (optioneel), contrasterende zwarte accenten en 18” velgen. Wie goed kijkt ziet hier ook een aangepaste grille en diffuser. Binnenin moet je het doen met contrasterende rode stiknaden, zilvermetalen afwerking en een hoop Gazoo Racing logo’s. Desgewenst is een verwarmde Ultrasuede stoel leverbaar.

Naast een aangedikte vormgeving komt de Yaris GR Sport ook met een aangepaste ophanging, dit met het oog op betere prestaties. Ook de elektronische stuurbekrachtiging werd verbeterd om stuurvertraging te verminderen. We zijn benieuwd of Jan Modaal het zou voelen maar de GR Sport varianten zouden iets preciezer/scherper moeten rijden/sturen.

Tegen het 2e kwartaal van 2022 zal de Yaris GR Sport zijn opwachting maken bij de lokale Toyota verdelers. In België enkel te verkrijgen met de 1.5-liter Hybrid motorisatie. Een vanafprijs werd nog niet vrijgegeven.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris 1.5 Hybrid en Yaris GR!