Teaser: Aston Martin V12 Vantage (2022)Aston Martin heeft opnieuw het (te) gekke idee om een V12 benzinemotor in de Vantage sportwagen te lepelen.

De nieuwe Aston Martin Vantage werd eind 2017 gelanceerd en heeft een 4.0-liter V8 benzinemotor in het vooronder liggen. Afkomstig van bij AMG en afhankelijk van de variant goed voor 510 pk of 535 pk. Naast de coupé heeft de Britse autobouwer ook een dakloze Vantage Roadster in de aanbieding. Technisch gezien staat de V12 Speedster op hetzelfde platform, hetzij in sterk gewijzigde (en peperdure) vorm.

Toch is Aston Martin opnieuw van plan om de 5.2-liter V12 benzinemotor uit de DBS Superleggera in de Vantage te proppen. Een riante uitdaging maar in het verleden lukte het (uiteindelijk) perfect. Zelf spreken ze van een “Final Edition” in de plaats van een special edition, kwestie van de prijs nog wat op te opdrijven vermoedelijk. Al zijn de dagen van dergelijke twaalfcilinders wel geteld gezien de steeds strengere uitstootnormen. Tegen 2030 zal het grootste deel van het Aston Martin gamma uit EV’s bestaan…

Behalve de vage “never leave quietly” boodschap gaf Aston Martin geen verdere details omtrent de V12 Vantage (RS?). De lancering mogen we sowieso in 2022 verwachten. Reken op een 0-100 sprint in 3,4 seconden en topsnelheid van 300+ km/u. Je interesse doorgeven kan bij Aston Martin Brussels en Aston Martin Antwerp.