Officieel: Porsche Taycan GTS (2021)Porsche introduceert naast een nieuwe Sport Turismo koetswerkvorm ook een sportieve GTS uitvoering van de zuiver elektrische Taycan.

In navolging van de 911 GTS, Cayenne GTS en Cayman GTS is er nu ook een soortgelijke Taycan GTS variant. Naar goede gewoonte situeert deze zich net onder de krachtig(st)e topmodellen met een aangescherpt stuurgevoel/onderstel. Uiteraard ook de nodige rode en zwarte accenten en heel wat alcantara!

Gloednieuw is het Sunshine Control panoramadak waarmee je negen verschillende delen van het dak kan verduisteren! Dit dankzij een elektrisch schakelbare folie van vloeibare kristallen, een primeur in autoland aldus de Duitse autobouwer uit Zuffenhausen.

De zuiver elektrische Porsche Taycan GTS heeft eveneens twee elektromotoren die voor maximaal 598 pk / 850 Nm (in overboost) zorgen. Dankzij launch control zit je in 3,7 seconden aan 100 km/u en voor de goede orde ligt de topsnelheid op 250 km/u. De grote 93,4 kWh batterijpack zorgt voor een rijbereik van méér dan 500 km (504 km om precies te zijn). Ook dat is een primeur voor de Taycan. Laden gaat hier eveneens aan maximaal 270 kW, toch in combinatie met een krachtige snellader.

De nieuwe Porsche Taycan GTS (vanaf 135.000 euro) en Taycan GTS Sport Turismo (vanaf 138.300 euro) beleven in het voorjaar van 2022 hun debuut. Bestellen maar!

Lees hier onze rijtest met de Porsche Taycan 4S Cross Turismo!