Officieel: Porsche Taycan GTS Sport Turismo (2021)YAY! Zoals verwacht – en gehoopt – komt Porsche ook met een “normale” Taycan Sport Turismo variant met méér dan 1.200 liter bagageruimte.

Na de indrukwekkende Taycan vierdeurscoupé werd het zuiver elektrische Porsche gamma aangedikt met een avontuurlijke Taycan Cross Turismo variant. Dankzij de verhoogde koetswerkvorm en extra bescherming rondom was deze variant net wat geschikter voor onverharde paden, toch keken we uit naar een reguliere Sport Turismo variant. Die is er nu!

De derde Porsche Taycan variant komt eveneens praktisch(er) en functioneel voor de dag. Dit met twee of drie zitplaatsen achterin. In de koffer past er 446 liter bagage, desgewenst creëer je hier een laadvolume van maximaal 1.212 liter. En voorin past er nog eens 84 liter bagage in de trunk.

De Taycan Sport Turismo is initieel enkel beschikbaar in de nieuwe GTS motorisatie met 517 pk / 850 Nm die in overboost oploopt tot 598 pk. Dankzij de overweldigende launch control zit je in 3,7 seconden aan 100 km/u en bij 250 km/u bereik je de topsnelheid. Later volgen er ongetwijfeld nog 4S, Turbo en hopelijk ook een Turbo S variant. Op een achterwielaangedreven instapversie moet je niet wachten.

De 93,4 kWh (83,7 kWh netto) accupack zorgt voor een WLTP actieradius van 424 à 490 km, laden kan maximaal aan 270 kW (DC) of 22 kW (AC).

De nieuwe Porsche Taycan GTS Sport Turismo heeft een Belgische vanafprijs van 138.352 euro. Tegen de lente van 2022 moet hij beschikbaar zijn bij de lokale verdeler.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Taycan 4S Cross Turismo!