Officieel: Porsche 911 (992) GTS 480 pk (2021)De aangescherpte Porsche 911 (992) GTS is er zowel als Coupé, Cabriolet en Targa, desgewenst met vierwielaandrijving.

Ook bij de 8ste generatie Porsche 911 (codenaam 992) is er een royale keuze tussen diverse varianten/uitvoeringen. Zo zijn er naast de coupé, Cabriolet en Targa koetswerkvormen ook de Carrera (S), GT3 én Turbo (S) motorisaties. En met de lancering van een nieuwe GTS (Gran Turismo Sport) groeit ongetwijfeld de keuzestress. Want deze aangescherpte GTS variant is verkrijgbaar als Coupé (4) GTS, Cabriolet (4) GTS en Targa 4S GTS.

De nieuwe 911 (992) GTS modellen positioneren zich (opnieuw) tussen de Carrera S en Turbo. Dit met de 480 pk / 570 Nm sterke 3.0-liter zescilinder boxermotor. Daarmee zit je in het beste geval na 3,3 seconden aan 100 km/u. Toch als je voor de supersnelle PDK automaat kiest, puristen verkiezen ongetwijfeld de handgeschakelde 7-versnellingsbak met zeer korte schakelwegen. Met de juiste opties haal je een topsnelheid van 307 km/u!

Het GTS (sport)onderstel is gebaseerd op dat van de Turbo, ondermeer met de slimme/alerte dempers van het Porsche Active Suspension Management. Ook de krachtige remschijven komen over van het 911 topmodel. Met het optionele Lightweight Design Pack bespaar je 25 kg dankzij kuipzetels, het doordacht gebruik van koolstofvezel én schrappen van de achterbank.

Alle nieuwe Porsche 911 GTS modellen hebben zwarte accenten rondom, het Sport Design Pack, slimme LED koplampen en specifieke bumpers/lichtblokken. Qua velgen prijken er 20” exemplaren vooraan, achteraan zijn ze één duim groter. Een sportlaat moet voor een nog intensere rijbeleving zorgen, zeker gezien het weglaten van wat isolatie. Binnenin overheerst de Race Tex (lees: Alcantara) microvezel met contrastende stiknaden (Carmine Red of Crayon) en GTS logo’s.

De Belgische 911 (992) GTS prijzen beginnen bij 144.631 euro, je favoriete Porsche Centre helpt je graag verder.