Officieel: Porsche Mission R Concept (2021)De Porsche Mission R Concept combineert hightech technologie en duurzame materialen met de gekende passie voor autosport. Hey 718 Cayman van de toekomst!

Voor een nieuw vlaggenschip (lees: 918 Spyder opvolger) is het blijkbaar nog iets te vroeg. Toch laat Porsche ons niet met lege handen achter op de IAA München 2021. Want daar presteren ze in vol ornaat de Missing R Concept, een zuiver elektrische racewagen. Very racy!

Geheel voor de sport geven we de (theoretische) prestatiecijfers mee van de Porsche Mission R Concept. Een elektromotor op de vooras zorgt alvast voor 435 pk, achteraan zit er nog een exemplaar met 653 pk. Tezamen zorgt dat voor een systeemvermogen van maximaal 1.100 pk in qualifying mode. Daarmee trek je 0-100 sprintjes in 2,5 seconden. Ook een topsnelheid van 300 km/u moet mogelijk zijn. En over snelheden gesproken, de 80 kWh batterijpack opladen lukt aan een krachtige lader met 340 kW!

Naast een milieuvriendelijke aandrijflijn heeft Porsche ook de nodige aandacht besteed aan de gebruikte (natuurlijke/ecologische) materialen. Al blijft de focus op de bestuurder piloot die centraal gepositioneerd plaatsneemt in de monocoque. Wanneer die niet op het circuit vertoeft kan deze bovendien dienst doen als e-sports simulator!

Vol passie spreekt de Duitse sportwagenbouwer uit Zuffenhausen over haar succesvolle en betrouwbare (Carrera Cup) racewagens. Met de nakende transitie naar een zuiver elektrisch gamma willen ze er alles aan doen om dat “motorsport DNA” in de komende jaren vurig te verdedigen. Eerdere Mission Concept’s van Porsche kan je nu in bijna ongewijzigde vorm terugvinden als Taycan en Taycan Cross Turismo. De kans is dus groot dat Porsche op een dag met een Mission R productiemodel komt. Of dat de toekomstige generatie 718 Cayman hierop geïnspireerd zal zijn…