Video: Top Gear test de Porsche Taycan Cross Turismo (2021)De Porsche Taycan Cross Turismo wil zowel praktisch/functioneel als milieuvriendelijk zijn. Dit bijvoorbeeld met een 761 pk sterke EV aandrijflijn!

Nadat Porsche de veelbelovende Taycan presenteerde in de krachtige Turbo en Turbo S varianten was het direct uitkijken naar andere varianten. Die zijn er intussen met de Taycan en Taycan 4S … en de praktische Taycan Cross Turismo koetswerkvorm. Die is voorzien op 466 à 1.212 liter bagage en staat 3 cm hoger dan een reguliere Taycan. Kwestie van de parking aan de hockey zonder kleerscheuren door te komen?!

De Porsche Taycan Cross Turismo is steevast vierwielaangedreven (lees: twee elektromotoren) en komt met de grootste accupack (93,4 kWh). De 4 start bij 476 pk om uiteindelijk bij de Turbo S krachtpatser met 761 pk te komen. Met drie kinderen + hond achterin doe je vermoedelijk nog steeds 0-100 sprintjes in 2,9 seconden, ongelooflijk. Op een gesloten omloop haal je met zo’n Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S zowaar 250 km/u. Maar dan ga je het vooropgestelde rijbereik van 400 km niet halen vrezen we…

Kostprijs van al dat mooi’s? Minstens 192.581 euro, een stevige som waarop je het nodige fiscale voordeel scoort gezien de 0 g/km CO2. De instapper heb je anderzijds al voor de helft van de prijs, vanaf 96.870,18 euro om precies te zijn. De lokale Porsche verdeler helpt je graag verder.