Officieel: Porsche Taycan 4S (2019)

Officieel: Porsche Taycan 4S (2019)Na de krachtige Taycan Turbo en Turbo S topversies volgt een meer toegankelijke Porsche Taycan 4S.

Porsche trapt haar zuiver elektrisch verhaal af met de blitse Taycan, per direct als Turbo en Turbo S te bestellen. Daardoor krijg je indrukwekkende prestaties, de nodige rijdynamiek en een riant rijbereik al kan je dat ook zeggen over het prijskaartje. Porsche maakt dat nu goed met een meer toegankelijke Taycan 4S die het doet met ietwat minder vermogen en een lager prijskaartje.

Bij de Taycan 4S heb je keuze uit twee batterijmogelijkheden, zijnde Performance Battery (79,2 kWh – 407 km rijbereik – 530 pk in overboost) of Performance Battery Plus (93,4 kWh – 463 km rijbereik – 571 pk in overboost). Op elke as zit nog steeds een elektromotor die dankzij slimme software en nog slimmere vierwielaandrijving de Taycan 4S in 4 seconden naar 100 km/u doet sprinten. Bij 250 km/u zit je wel aan de topsnelheid. Dankzij de vaste remklauwen met zes zuigers (vooraan, achteraan vier zuigers) en geventileerde gietijzeren remschijven sta je ook tijdig weer stil.

Laden doet de Porsche Taycan 4S ook behoorlijk snel. Wie een supersnelle IONITY laadpaal kan vinden kan tot 225 kW (Performance Battery) of zelfs 270 kW (Performance Battery Plus) bijladen!

Op visueel vlak doet de Porsche Taycan 4S het met aerodynamisch geoptimaliseerde 19” Aero-velgen, rode remklauwen, aangepaste voorspoiler, strakkere zijskirts en een zwarte diffuser achteraan. Standaard zitten er ook al LED-koplampen op mét Porsche Dynamic Light System Plus net zoals gedeeltelijk lederen bekleding en comfortzetels.

Door de toevoeging van een 4S “motor”isatie zakt de vanafprijs van de Porsche Taycan van 157.844 euro (Taycan Turbo) en 191.724 euro (Taycan Turbo S) naar minimaal 110.533 euro. Toch raden we aan om wat extra budget te voorzien voor leuke personalisatie, opties én gadgets.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...