Officieel: Porsche Mission-E Cross Turismo Concept (2018)

Officieel: Porsche Mission-E Cross Turismo Concept (2018)Na een zuiver elektrische berline maakt Porsche ook werk van een crossover variant!

Vanaf 2020 zal Porsche ons verwennen met een gamma aan 100% elektrische wagens. Starten zullen ze doen met een productiemodel op basis van de Mission E berline en met de Mission E Cross Turismo hebben we zicht op een tweede variant. Met zijn hoge(re) en praktische(re) koetswerkbouw moet deze Duitser een gepast antwoord bieden op de actieve en milieubewuste medemens aldus Porsche.

De Porsche Mission E Cross Turismo Concept rekent op twee elektromotoren, goed voor 600 pk, waarmee het in 3,5 seconden aan 100 km/u kan zitten. Met een snellaadsysteem van 800 V kan je de lithium-ion batterij in 15 minuten opladen waarmee je terug 400 km ver kan rijden. Thuis kan de batterij worden opgeladen aan een Charging Dock of met het zogenoemde Porsche Home Energy Management Systeem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...