Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)De MINI John Cooper Works Track Experience vormt de ideale gelegenheid om – onder professionele begeleiding – de snelste MINI’s van zéér dichtbij te ontdekken.

De MINI Electric vertoeft vermoedelijk het allerliefst in de stad terwijl de MINI Cabrio vraagt om wapperende haren in de zon. De Clubman en Countryman werpen zich op als de meer praktische alternatieven binnen het MINI gamma. En die sportieve John Cooper Works modellen, die schitteren pas écht op het circuit…

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Daarvoor heeft MINI Belux de MINI John Cooper Works Track Experience in het leven geroepen waarbij ze samen met Petrolhead een unieke belevenis organiseren. Gedurende een halve dag krijg je niet enkel een spoedcursus “de ideale rijlijn”, “hoe werkt een chassis” en “waar mag/moet ik volgas”, ook mag én kan je de opgedane kennis direct omzetten in de praktijk. Toch als je in het bezit bent van een geldig rijbewijs (minimum 3 jaar) en een identiteitskaart.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Rijplezier gegarandeerd

Het 4 km lange circuit van Zolder leent zich perfect voor de scherpsturende Britse speelvogels met zijn vele bochtencombinaties, snelle chicanes en lange stukken. De Bolderbergbocht (de laatste voor de finish) werd recentelijk zelfs tot “MINI bocht” gedoopt. En mocht er iets fout lopen dan gaat de MINI Clubman JCW Safety Car de baan op.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Onder begeleiding van Danny Janssens en team krijg je de kans om tweemaal 20 minuten het beste van jezelf te geven op het circuit. Via walkietalkies krijg je realtime feedback om je rijstijl te verbeteren. En zo nog meer te genieten van het rijplezier dat de JCW modellen weten te bieden. Desgewenst kan je ook twee sessies plaatsnemen in de passagiersstoel. Met je persoonlijke JCW wagen deelnemen is eveneens mogelijk maar dat vraagt iets meer administratie/registratie.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Sportief JCW gamma

Voor de MINI John Cooper Works Track Experience staan logischerwijs diverse JCW modellen ter beschikking. Afhankelijk van beschikbaarheid (en behoudens wijzigingen) zijn dat de MINI 3-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman. Die eerste twee zijn 231 pk sterk en behouden hun voorwielaandrijving. De grotere modellen sleuren maar liefst 306 pk uit de 2.0-liter TwinPower Turbo viercilinder. Gezien het exclusieve karakter is er van de John Cooper Works GP hier geen spoor.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Met welk model je ook het circuit opgaat, een sportuitlaat zorgt voor de nodige auditieve ondersteuning. En de vliegensvlugge automaat voor een optimale krachtontplooiing, desgewenst maak je gebruik van de schakelflippers achter het stuurwiel.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Naast het sportieve gedeelte op de Omloop van Terlaemen voorziet MINI uiteraard ook een kwalitatieve omkadering qua onthaal, uitleg, uitrusting (bv helm), parkeerplaats en catering. Even bekomen doe je in de lounge bar waar er ook een lunchbuffet geserveerd wordt. Je fanclub meenemen – als toeschouwer – kan mits een kleine toeslag, zo kunnen ze eveneens aansluiten bij de lunch.

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)

Inschrijven

Doorheen het jaar strijkt het MINI John Cooper Works Track Experience circus enkele keren neer in Zolder. Deelnemen kost je 295 euro en de plaatsen zijn behoorlijk beperkt/begeerd. Inschrijvingen doe je via de website waar je nogmaals alle praktische informatie kan terugvinden, je favoriete MINI verdeler helpt je ongetwijfeld ook graag verder. Moederbedrijf BMW heeft onder de M Track Experience ook een soortgelijk aanbod voorhanden!

Uittip: MINI John Cooper Works Track Experience (2021)