Teaser: Ferrari Sports Car V6 (2021)De langverwachte instapper van Ferrari is daar, voorzien van een V6 benzinemotor! Misschien zelfs mét elektro-ondersteuning.

Doorheen het actuele Ferrari gamma vinden we de 6.5-liter V12 (812 Superfast) en 3.9-liter V8 (Roma, Portofino M en F8’s). In de SF90 Stradale zit een gloednieuwe 4.0-liter V8 (SF90) die op zijn beurt de nodige hulp/ondersteuning krijgt van een elektromotor. Kwestie om het verbruik/uitstoot toch een beetje te dempen en Europa gelukkig te houden. En daarom zal de Italiaanse sportwagenbouwer met een nieuwe V6 sportwagen (codenaam: Tipo F171) komen.

Diepgaande (technische) details blijven momenteel nog uit, wel laat Ferrari een medewerker grasduinen door de geschiedenis. Meer specifiek die van de Dino 246GT. Op auditief vlak lijkt het alvast snor te zitten. Net zoals Maserati wist te doen met haar 3.0-liter V6 Nettuno. Al zou Ferrari ook voor enige hybride ondersteuning kunnen kiezen.

Vermoedelijk neemt de nieuwe Ferrari Sports Car V6 de plaats in van de F8, nadien zal hij ook beschikbaar zijn voor andere producten zoals de Purosangue SUV. Meer informatie volgen na de onthulling op donderdag 24/06/21.