Video: Autocar test de Ferrari F8 Tributo (2019)

Video: Autocar test de Ferrari F8 Tributo (2019)Hoe heeft Ferrari de 488 GTB en 488 Pista nog beter kunnen maken?

In afwachting van een volledige nieuwe V8 sportwagen heeft Ferrari de F8 Tributo gelanceerd, een doorontwikkeling van de 488 GTB die op zijn beurt een doorontwikkeling was van de 458 Italia. Elke iteratie werd bejubeld voor zijn krachtbron, soundtrack en rijdynamiek waardoor het uitkijken was naar hoe de F8 Tributo zich zou gedragen.

De vormgeving werd aangepast naar een meer aerodynamisch geheel (nieuwe bumpers, diffusor, luchtgaten, kunststof achterruit, …) en het interieur werd iets moderner/luxueuzer terwijl de 3.9-liter V8 uit de Pista hier present tekent met 720 pk / 770 Nm. De dynamische rijhulp (oa Side Slip Angle Control en Ferrari Dynamic Enhancer) werden nog een pak beter waardoor je zowel op het circuit als op de openbare weg bijzonder ver kan gaan, iets dat James Disdale van Autocar hier perfect laat zien.

Zelf van de Ferrari F8 Tributo genieten? Rep je dan met minimaal 234.634 euro naar de dichtstbijzijnde Ferrari verdeler (Gent, Brussel of Antwerpen) en teken een bestelbon. De wachttijd van meer dan 16 maanden moet je er wel bijnemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...