Officieel: Opel Grandland facelift (2021)Opel introduceert de vernieuwde Grandland SUV met moderne(re) uitrusting, een nieuwe neus en zonder de X in de naamgeving.

In 2017 presenteerde Opel de Grandland X als grotere broer van de Crossland, die laatste werd vorig jaar reeds opgefrist en verloor – net zoals de Mokka – de X in de benaming. Zoals verwacht prijkt nu ook de sinistere/zwartglazende Opel Vizor grille op vernieuwde Grandland SUV net zoals het nieuwe logo en de IntelliLux LED Pixel verlichting. Desgewenst in combinatie met Night Vision technologie! In de personalisatiegids verwelkomen we de duotone koetswerkkleur met een contrasterend zwart dak.

Binnenin zien we dat er diverse nieuwigheden overkomen van de nieuwe Mokka. Zo maakt de Pure Panel layout zijn intrede, een hippe beaming voor de combinatie van digitale tellerpartij dat naadloos overloopt in een infotainmentsysteem met Apple CarPlay / Android Auto integratie. Eveneens nieuw: zetelverwarming/ventilatie, comfortzetels, Keyless Open & Start, draadloze telefoonlader en een automatische achterkelp die je kan bedienen met een voetzwaai.

Met de Highway Integration Assist kan je genieten van adaptieve cruise control met filemodus en rijstrookassistentie in de Opel Grandland. Nog meer gadgets/rijhulp/veiligheid in de vorm van parkeerassistentie, tdodehoekverklikker, noodremhulp, verkeersbordenherkennign en vermoeidheidsdetectie.

Aan het motorengamma werd niet geraakt. Zo is er nog steeds keuze tussen een 1.5-liter turbodiesel (130 pk), 1.2-liter turbobenzine (130 pk of 180 pk) of twee Hybrid plug-in hybrides (225 pk of 300 pk).

De productie van de vernieuwde Grandland zal opnieuw plaatsvinden in Eisenach (Duitsland), tegen het najaar verwachten we hem bij de lokale Opel verdeler.