Officieel: Opel Grandland X Hybrid (2019)

Officieel: Opel Grandland X Hybrid (2019)Opel komt met een tweede – en enkel voorwielaangedreven – Grandland X plug-in hybride.

Naast de zuiver elektrische Corsa-e maakt Opel ook werkt van een plug-in hybride gamma. Eerder was er al een Grandland X Hybrid4 en nu komt de Duitse autoconstructeur met een meer toegankelijke uitvoering die enkel op de voorwielen rekent. Vandaar dat de 4 verdwijnt in de naam.

De nieuwe Opel Grandland X Hybrid rekent eveneens op de 1.6-liter turbobenzine en 13,2 kWh batterij uit de Hybrid4 al doet de reguliere Hybrid het met slechts één (ipv twee) elektromotoren. Toch nog goed voor 224 pk / 360 Nm, een 0-100 chrono van 8,9 seconden en topsnelheid van 225 km/u.

Interessanter dan dergelijke prestatiecijfers is de beperkte CO2 uitstoot van minimaal 31 g/km en zuiver elektrisch rijbereik van 57 km (WLTP gegevens). Wie regelmatig zijn Grandland X Hybrid aan de stekker hangt kan zo een zeer beperkt verbruik optekenen van ongeveer 2 liter benzine per 100 km. Via de boordlader van 3,7 kW (optioneel 7,4 kW) kan je terecht bij zowel snelladers, publieke laadpunten of een 230V stopcontact. In het beste (lees: snelste) geval lukt dat in minder dan twee uur.

In ruil voor minimaal 42.500 euro staat de Opel Grandland X Hybrid bij jou voor de deur, de 300 pk sterke Hybrid4 is 3.000 euro duurder.

Lees hier onze rijtest met de Opel Grandland X 1.2 Turbo 130 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...