Officieel: Toyota Yaris Cross Adventure (2021)Alle gekheid op een stokje, Toyota maakt een extra Adventure avontuurlijke versie van de reeds avontuurlijke Yaris Cross?!

Gezien de (immense) Europese voorliefde voor de verhoogde koetswerkvorm (crossover + SUV) is de toevoeging van een Yaris Cross aan het compacte Yaris gamma een slimme zet. Tegelijk weet iedereen dat je met 3 cm extra bodemvrijheid (totaal 9 cm) geen uitgesproken offroadkwaliteiten bezit, toch oogt er het net wat stoerder/avontuurlijker. En nu gaat Toyota nog een stap verder met de Yaris Cross Adventure!

Die doet het (ook) met extra bescherming (uit kunststof) rondom, zilveren dakrails, donkergrijze 18” lichtmetalen velgen, pianolak interieurdetails, kleurrijke Warm Gold accenten en een zwarte hemelbekleding. De exclusieve lederen bekleding moet het extra avontuurlijke karakter nogmaals in de verf zetten.

Beide Yaris Cross modellen komen met de 1.5 Hybrid benzinemotor (116 pk) en de CVT automaat, je kan wel de voorwielaandrijving inruilen voor (slimme) vierwielaandrijving (AWD-i). Daarmee krijg je de extra Trail en Snow rijprogramma’s.

De Toyota Yaris Cross Adventure komt in september, overenthousiaste hybride-avonturiers kunnen vanaf april/mei een pre-launch reservatie maken. Prijzen zijn er nog niet.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Toyota Yaris 1.5i Hybrid!