Teaser: Audi Q4 e-tron (2021)Binnenkort volgt de volledige onthulling, toch komt Audi al met de nodige beelden/informatie van de zuiver elektrische Q4 e-tron.

Leuk zo’n performant e-tron GT vlaggenschip maar met een vanafprijs (momenteel) van meer dan 100.000 euro zal die niet zorgen voor dé EV doorbraak. Daarvoor kijken ze bij Audi voornamelijk naar de Q4 e-tron (inclusief een Q4 Sportback e-tron), een compacte SUV die zich onder de e-tron SUV zal positioneren. Misschien kunnen ze dan direct de naamgeving van die laatste doortrekken naar Q6 (Sportback) e-tron? Kwestie van enige logica te hanteren…

De nakende Q4 e-tron deelt zijn technische basis (MEB platform) met de Volkswagen ID.4 en Skoda Enyaq iV. De uiteindelijke vormgeving wil Ingolstadt nog wat geheim houden, wel tonen ze al hoe aangenaam/knus/premium het binnenin zal worden. Naast de nodige (grote!) schermen en een zeshoekig stuurwiel (met touchpads ipv knoppen) noteren we ook dat er 520 liter tot maximaal 1.490 liter bagage mee kan in de Audi Q4 e-tron.

Met enige fierheid vertelt Audi dat ze (optioneel) een head-up display met augmented reality zullen leveren. Hiermee kunnen ze nuttige (en minder nuttige?) informatie projecteren in de voorruit die de bestuurder van dienst kunnen zijn. Dit tot 10 meter verder!

Midden april is de volledige/officiële onthulling van de Audi Q4 e-tron gepland. Met een beetje geluk staat hij dan tegen eind 2021 bij de Belgische Audi verdelers. Voorzie ongeveer 50.000 euro.