Officieel: Seat Leon 1.5 TGI aardgas (CNG) (2021)De gloednieuwe Seat Leon krijgt (ook) een milieuvriendelijke TGI (CNG of aardgas) variant, goed voor 130 pk!

De vierde generatie Seat Leon was reeds beschikbaar met benzine, diesel, mild hybride, plug-in hybride en sportieve topomtorisaties. Nu komt daar (opnieuw) een milieuvriendelijke en zuinige TGI (CNG) uitvoering bij. Gezien de sterke interesse in het Zuiden voor CNG wagens verwachten we (m)enig potentieel hiervan. Ook in onze regio’s wint deze duurzame brandstofvorm nog steeds aan populariteit.

Behalve een groene (lelijke) CNG sticker achterop, de TGI badge en een aangepaste (digitale) tellerpartij zijn er zo goed als geen visuele verschillen met de klassieke uitvoeringen. De Leon TGI is er zowel in de vijfdeurs hatchback als praktische Break koetswerkvorm.

De Leon 1.5 TGI rekent op een 1.5-liter viercilinder benzinemotor die aangepast werd om eveneens op aardgas te lopen. Goed voor 130 pk / 200 Nm (107 g/km CO2 WLTP). Bij de productiestart sowieso in combinatie met de de zeventraps DSG automaat met dubbele koppeling, nadien volgt er ook een variant met manuele transmissie.

Drie ijzersterke gastanks zorgen voor een totale capaciteit van 17,3 kg aardgas. Daarmee geraak je ongeveer 440 km ver. Mocht je nadien geen CNG tankstation vinden (intussen 100+ stuks in België) kan je tijdelijk terugvallen op kleine brandstoftank van 9 liter benzine.

Tegen de zomer verwachten we de Leon TGI bij de lokale Seat verdeler, prijzen worden later gecommuniceerd.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Seat Leon 2.0 TDI!