Dit is de Volkswagen ID.6 EV (2021)Vroeger als verwacht krijgen we beelden van de praktische (en vooral zuiver elektrische) Volkswagen ID.6 met (desgewenst) zeven zitplaatsen.

Intussen kan je de ID.3 hatchback en ID.4 crossover in de VW showrooms terugvinden, de Duitse autobouwer heeft nog een resem conceptmodellen waarmee ze haar zuiver elektrische gamma kan aanvullen. Stiekem hopen we (snel) op een betaalbare stadswagen (ID.2?), toch lijkt Volkswagen eerst het gamma bovenaan te vergroten.

Zo krijgen we dankzij onze Chinese (media)vrienden nu al een duidelijk beeld van wat de ID.6 moet zijn, de spirituele opvolger van de hippe ID ROOMZZ Concept. De dubbele schuifdeuren hebben het productiemodel niet gehaald, de zevenzits layout wél (vermoedelijk optioneel, standaard vijf) waarmee hij op het lijf geschreven is van de grotere (samengestelde) gezinnen.

Met 4,88 meter in de lengte is deze Volkswagen ID.6 ongeveer 30 centimeter langer dan de ID.4 crossover. We gaan er vanuit dat er ook hier een 55 kWh, 62 kWh en 77 kWh batterijpack aanwezig zal zijn, goed voor 180 pk à 306 pk. Het rijbereik zou rond de 300 à 400 km schommelen.

Meer nieuws later dit jaar wanneer het doek officieel van de Volkswagen ID.6 komt. Vermoedelijk zal de neus voor onze markt nog wel wat wijzigen.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen ID.3 1ST!