Volkswagen start met de productie van de ID.4 crossover (2020)

Volkswagen start met de productie van de ID.4 crossover (2020)Nog voor de officiële onthulling is Volkswagen reeds gestart met de productie van de zuiver elektrische ID.4 crossover!

Met de veelbelovende ID.3 zet Volkswagen haar (torenhoge) elektrische ambities mooi in de kijker, heel binnenkort mogen de eerste Belgische klanten hun langverwachte EV in ontvangst nemen. De ontwikkeling en zeker de laatste loodjes liepen niet 100% zoals gepland, behalve de riante impact van het coronavirus speelde softwareproblemen de Duitse autoconstructeur serieus parten. Maar dat laten ze niet aan hun Bratwurst hart komen … want de bouw van de nog te onthullen ID.4 crossover is alreeds opgestart.

De koetswerkvorm van de ID.4 mag dan nog iets praktischer/hipper zijn, technisch deelt hij het nodige (lees: MEB platform) met de ID.3 wat de snelle start deels kan verklaren. Initieel zal de VW fabriek van Zwickau de ID.4 productie voor zijn/haar rekening nemen, later zal hij ook in China (Anting) en Amerika (Chattanooga) van de band rollen.

Behalve een foto van een fiere CEO Ralf Brandstätter en enkele schetsen is er nog geen officiële informatie voorhanden omtrent de Volkswagen ID.4, wel weten we dat het rijbereik rond de 500 km (WLTP) zal schommelen. De eerste versies zullen voorzien zijn van achterwielaandrijving, later staan er nog versies (kleinere batterij, vierwielaandrijving, …) op de planning. De lage positionering van de batterijpack moet op zijn beurt zorgen voor de nodige rijdynamiek terwijl er ook veel binnenruimte moet zijn.

Meer ID.4 informatie volgt snel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...