Belgische prijs Mercedes EQA (2021): vanaf 49.973 euroOok binnen het compacte gamma heeft Mercedes met de EQA nu een zuiver elektrisch model in de aanbieding.

Na de EQC SUV en EQV MPV heeft Mercedes het doek getrokken van de EQA crossover. Gemakkelijkheidshalve kan je die zien als een GLA met elektromotor, later dit jaar volgt er ook een EQB variant op basis van de praktische B-Klasse.

Op de gesloten grille, doorlopende LED lichtbalken en een resem EQ badges na oogt de nieuwe Mercedes EQA relatief klassiek. Ook hier heerst er binnenin dus een hightech sfeertje met een haarscherp digitaal dashboard dat naadloos overloopt in het MBUX infotainmentsysteem. Aan moderne rijhulp, gadgets, connectiviteit dus geen gebrek. Qua praktische bruikbaarheid heb je in de EQA 340 liter (maximaal 1.320 liter) bagageruimte voorhanden.

De komende maanden/jaren zal Das Haus werk maken van een volledige EQA familie met een motorvermogen van 190 pk tot 272 pk en voor- of vierwielaandrijving. Allemaal rekenen ze (initieel) op een 66,5 kWh batterijpack, goed voor een rijbereik van 426 km (WLTP). Later moet zelfs 500+ km haalbaar worden.

Tegen de zomer moet de compacte EV bij de lokale Mercedes verdeler staan. Dit eerst als EQA250 met een vanafprijs van 49.973 euro (update 4/02). Daarnaast krijg je een aantrekkelijke/lange optielijst met allerhande personalisatie, packs en uitrustingsmogelijkheden.