Mercedes breidt MBUX infotainmentsysteem uit (2020)

Mercedes breidt MBUX infotainmentsysteem uit (2020)De slimme Mercedes MBUX assistent krijgt extra mogelijkheden.

De nieuwe modellen uit de Mercedes stal (zoals de A-Klasse, EQC, S-Klasse, E-Klasse facelift, GLE, …) krijgen met het innovatieve MBUX (Mercedes Benz User Experience) systeem een digitale spraakassistent ter beschikking die ook functioneert als mediasysteem, tellerpartij en navigatiehulp (optioneel met behulp van augmented reality-technologie!). Met een doordachte update van het systeem zal MBUX vanaf april informeler en nóg functioneler worden, de interactie start je nog steeds met de magische “Hey Mercedes” woorden!

Zo zal MBUX in Duitsland, Nederland (en dus ook België aangezien we dezelfde taal spreken?), Zweden, Spanje, Italië, Brazilië, Polen, Taiwan en Hong Kong een informele vorm van interactie hanteren (de “je” vorm ipv “u” vorm). Mercedes wil daarmee de emotionele band tussen de klant en hun teergeliefde vierwieler versterken!

Nog een toevoeging zijn de weerberichten van grotere skigebieden, meer specifiek geeft MBUX nuttige details over over sneeuwhoogten op de berg en in de vallei, over hoeveel liften er zijn en hoeveel daarvan in gebruik zijn. We hebben een lichtblauw vermoeden dat de Belgische skigebieden in de Oostkantons niet in het systeem zullen zitten. De nieuwe horoscoopservice (in het Duits of Engels) is even nuttig.

Wel leuk is de quizmaster functionaliteit omtrent steden, rivieren en hoofdsteden. Zo helpt MBUX niet enkel om de rit aangenaam te laten verlopen, je kan er ook iets van leren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...