Preview: elektrische Toyota SUV (2021)Zelfs Toyota werkt aan een zuiver elektrische SUV!

Na meer dan twintig jaar de klassieke hybride techniek volledig te perfectioneren staat Toyota nu klaar voor een serieuze ommezwaai naar zuiver elektrische auto’s. Daarvoor werd het e-TNGA platform in het leven geroepen (Toyota New Global Architecture en de e verwijst logischerwijs naar elektriciteit) en binnenkort moeten we daarvan het resultaat zien in de vorm van een (compacte) SUV.

Het voordeel van het modulaire platform is dat Toyota verschillende koetswerkvormen/formaten kan gaan produceren/ontwikkelen op basis van deze slimme bouwstenen. Dit zowel met voor-, achter- als vierwielaandrijving! De elektrische Toyota’s zullen in de ZEV Factory (Japan) van de band rollen.

De Lexus UX300e is tot nu de enige zuiver elektrische Toyota (de ProAce Electric buiten beschouwing gelaten), de volgende jaren moeten daar een hoop modellen bijkomen. Omdat de Europese verkoop van Toyota al grotendeels uit zuinige hybrides bestaat moeten de Japanners niet halsoverkop hun visie/strategie aanpassen aan het nieuwe normaal (lees: de elektrische auto).

Behalve een vage schets (die sterk lijkt op de schets van de Yaris Cross) gaf Toyota nog geen beeldmateriaal (of technische informatie) mee, iets dat ze in de (nabije) toekomst ongetwijfeld zullen rechtzetten!