Officieel: Toyota ProAce Electric (2020)De eerste zuiver elektrische Toyota is de functionele ProAce Electric bestelwagen!

Toyota kennen we de voornamelijk van de doordachte hybride aandrijflijnen, dankzij de innige samenwerking met de PSA familie voor de ontwikkeling en bouw van praktische bestelwagens is er nu ook een 100% elektrische ProAce.

Qua vormgeving blijft deze zo goed als identiek aan zijn reguliere uitvoeringen, linksvoor vinden we de laadklep terug. Binnenin krijgt de Toyota ProAce Electric een aangepaste tellerpartij/dashboard mee net zoals de aangepaste Drive Mode keuzehendel.

De ProAce Electric krijgt sowieso een 136 pk / 260 Nm sterk elektromotor mee maar er is wél keuze inzake batterij, bijhorend rijbereik en het laadvermogen, 50 kWh (230 km, 1.000 kg) of 75 kWh (330 km 1.275 kg). Achteraan kan nog een 1.000 kg gesleept worden maar dan probeer je best niet de topsnelheid van 130 km/u te halen.

De laadmogelijkheden zijn zeer veelzijdig met zowel één- als driefasige laadpunten, via de CCS stekker kan je zelfs snelladen (tot 100 kW). In de meest optimale omstandigheden krijg je 80% batterijcapaciteit in een half uur.

Tegen het einde van het jaar zal de elektrische Toyota ProAce leverbaar zijn in diverse uitvoeringen/laadvolumes, prijzen zijn nog niet gekend. Volgend jaar komt er ook een ProAce Shuttle uitvoering met 9 zitplaatsen en dus ideaal voor personenvervoer!