Poll: Alfa Romeo Stelvio Q vs Audi RS Q3 Sportback vs Porsche Macan Turbo (2020)

Poll: Alfa Romeo Stelvio Q vs Audi RS Q3 Sportback vs Porsche Macan Turbo (2020)Welke snelle crossover is ook dé snelste? En is die dan de beste?!

Een sportieve crossover biedt zowel het nodige gebruiksgemak (ruim, praktisch, gemakkelijke instap, goed overzicht, …) als de dynamische capaciteit om – wanneer het kan – eens voluit te gaan. Na het riante succes met de Cayenne kwam Porsche met de compacte Macan op de proppen, het topmodel hier is de Macan Turbo. In Italië vinden we met de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio dé perfecte tegenkandidaat. De gloednieuwe Audi RS Q3 Sportback pakt het technisch gezien ietwat anders aan (vijfcilinder!) maar hoort perfect bij dit gezelschap, onze Britse collega’s van CarWOW zocht voor ons even uit wie nu écht de snelste is.

Zowel de Macan Turbo als de Stelvio Quadrifoglio hebben een 2.9-liter V6 in het vooronder, respectievelijk 440 pk (vanaf 95.229 euro) en 510 pk (vanaf 94.300 euro) sterk. De RS Q3 Sportback rekent op een 2.5-liter vijfcilinder (400 pk) en is de jouwe vanaf 64.400 euro, de technisch gerelateerde RS Q3 is bovendien nog eens 2.000 euro goedkoper!

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs Audi RS Q3 Sportback vs Porsche Macan Turbo

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...