Officieel: Porsche Macan Turbo facelift (2019)

Officieel: Porsche Macan Turbo facelift 440 pk (2019)De vernieuwde Porsche Macan Turbo SUV sleurt 440 pk uit “slechts” een 2,9-liter V6 benzine!

Na de reguliere Macan en Macan S schenkt Porsche nu ook de krachtige Macan Turbo uitvoering een deugddoende opfrisbeurt. Daarbij ruilt de (relatief) compacte SUV uit Stuttgart/Zuffenhausen de bestaande 3.6-liter V6 in voor een exemplaar met 2,9-liter longinhoud (-20%), het vermogen stijgt wel tot 440 pk (+10%) / 550 Nm. In optimale omstandigheden – lees: mét Sport Chrono Pack – doe je een 0-100 sprint in 4,3 seconden en kan je doorblazen tot 270 km/u ipv 250 km/u!

Standaard vierwielaandrijving en een slimme 7-traps automaat moeten al dat vermogen ietwat in het gareel houden, mocht het toch mislopen dan rekent Porsche op de gloednieuwe Porsche Surfaced Coated remschijven. Die zijn voorzien van het exotische wolfraamcarbide wat zorgt voor minder slijtage en snellere reacties al is het grootste voordeel de veel beperktere (-90%) remstofontwikkeling in vergelijking met conventionele remschijven. De andere Macan’s kunnen optioneel hiervan genieten.

De vernieuwde Porsche Macan Turbo krijgt een eigen versie van de grille, andere visuele herkenningspunten zijn de exclusieve 20” lichtmetalen velgen, Sport Design dorpels en de zijspiegels in het koetswerkkleur. Achteraan is er een dubbele spoiler en dubbele uitlaat zichtbaar, deze laatste zorgt op zijn beurt voor een aangename soundtrack aldus Porsche.

De Macan Turbo beleeft zijn debuut op het Autosalon van Frankfurt 2019, bestelbonnen worden intussen reeds opgenomen in ruil voor minimaal 95.299 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...