Autosalon Brussel 2020: Citroen + DS line-up

Autosalon Brussel 2020: Citroen + DS line-upDe Franse automerken Citroen en DS lanceren een resem geëlektrificeerde modellen op het Autosalon van Brussel.

Naast de futuristische Ami One Concept en SpaceTourer The Citroënist Concept (mét tent op het dak) draait het bij Citroën in Paleis 3 voornamelijk om de langverwachte C5 Aircross Hybrid.

De reguliere C5 Aircross schopte het eind vorig jaar tot VAB Gezinswagen van het Jaar wat de praktische/familiale kwaliteiten mooi in de verf zet, nu komen de comfortabele Fransen met een milieuvriendelijke plug-in hybride naar de Heizel. Net zoals bij de technisch gerelateerde Opel Grandland X Hybrid kiest de C5 Aircross Hybrid voor de combinatie van een 1.6-liter PureTech benzinemotor en 13,2 kWh sterke batterij, samen goed voor 225 pk / 360 Nm en een elektrisch rijbereik van ongeveer 55 km. De CO2 uitstoot van minimaal 30 g/km is dan weer goed nieuws voor de zakelijke gebruikers!

Luxetak DS Automobiles pakt het nog groter aan op EV vlak met de zuiver elektrische DS3 Crossback E-Tense (136 k sterk, 320 km rijbereik) en de DS7 Crossback E-Tense 4×4 plug-in hybride (300 pk, 58 km elektrisch rijbereik). Ook de succesvolle DS Formule E racebolide is aanwezig op het Autosalon van Brussel, die aankopen zal vermoedelijk moeilijk(er) gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...