Officieel: DS7 Crossback E-Tense (2018)

Officieel: DS7 Crossback E-Tense (2018)De premium DS7 Crossback E-Tense doet het met een 300 pk sterke plug-in hybride-uitvoering!

Desondanks de gelijknamige DS3 Crossback E-Tense die rekent op een zuiver elektrische aandrijflijn houdt DS Automobiles het bij de grotere DS7 Crossback op een plug-in hybride versie. Daarvoor maken ze gebruik van een 1.6-liter PureTech benzinemotor (vooraan) en twee krachtige elektromotoren (achteraan) plus een 13,2 kWh batterij en een 8-traps automaat, tezamen goed voor 300 pk en 450 Nm.

Met deze moderne setup zit de vierwielaangedreven DS7 Crossback E-Tense in 6,5 seconden aan 100 km/u, interessanter is misschien het zuiver elektrische rijbereik van 50 km! Opladen kan met een 32A stopcontact in slechts 2 uur, met 8A ter beschikking loopt dat op tot 8 uur. De batterijpack zit wel zeer doordacht weggestoken onder de achterbank waardoor de DS7 Crossback E-Tense geen laadvolume verliest ten opzichte van de reguliere uitvoeringen.

We verwachten de DS7 Crossback E-Tense midden volgend jaar bij de lokale verdeler, niet toevallig zoals net zoals de technisch gerelateerde Peugeot 3008 Hybrid4. Prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...