Stoffel Vandoorne direct succesvol voor Mercedes-Benz EQ Formule E (2019)

Stoffel Vandoorne direct succesvol voor Mercedes-Benz EQ Formule E (2019)De Belgische ex-F1 piloot Stoffel Vandoorne pakt direct twee podiumplekken voor Mercedes-Benz EQ in de Formule E races van Saoedi-Arabië.

Het zesde seizoen van de Formule E is van start gegaan met zowaar twee races in Al-Diriyah (Saudi-Arabië), tevens het debuut van Mercedes als fabrieksteam. Vorig jaar waren ze “vrij direct” betrokken bij het HWA Racelab team, dit jaar staan ze als Mercedes-Benz EQ Formula E op de tabellen. Hopelijk even succesvol als hun Formule 1 team! Met het rijdersduo Nyck de Vries (NL) en Stoffel Vandoorne (BE) hebben ze alvast het nodige talent aan boord al is het deelnemersveld dit seizoen een pak uitdagender met teams van Audi, BMW i, DS, Jaguar en Porsche!

In de eerste Formule E race van het seizoen kon Stoffel direct de vice-poleposition claimen, uiteindelijk pakte de sympathieke West-Vlaming de bronzen medaille. Voor de tweede race waren de verwachtingen logischerwijs hoog al moest onze landgenoot op een 11e plek starten. Na een chaotische wedstrijd (met vooral een onduidelijk einde) werd Stoffel Vandoorne na de race nog opgevist als – wederom – derde!

Door het succesvol Formule E weekend voor Stoffel en Mercedes prijken ze momenteel op de eerste plek (teams) en tweede plek (piloten) in de rangschikking. Na Saoedi-Arabië zijn er nog 12 raceweekends waarvan de finale in Londen (25/06) eveneens uit een dubbel luik bestaat.

Hopelijk kan Stoffel Vandoorne dit goede vormpijl vasthouden en het potentieel van de gloednieuwe Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01 volledig benutten. Getalenteerd racen is één deel van het Formule E gebeuren maar het strategisch gebruik van je batterijvermogen is misschien nog belangrijker.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...