Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2018 voor F1 McLaren-Honda

Stoffel Vandoorne F1 McLaren HondaDe West-Vlaamse F1 piloot Stoffel Vandoorne – toekomstig wereldkampioen volgens sommigen – zal ook volgend seizoen aantreden voor het McLaren F1 team.

Met de lovende woorden “Stoffel is een toptalent. Meer zelfs, hij is een toekomstige wereldkampioen“, laat Zak Brown, CEO van McLaren, weten dat we volgend jaar nog steeds een landgenoot hebben in de koninginneklasse van de motorsport. Veel succes(sen) kon de West-Vlaming nog niet boeken, momenteel wist hij slechts één puntje bijeen te sprokkelen dankzij een 10e plek in de GP van Hongarije.

Maar dat ligt niet aan de getalenteerde Vandoorne maar eerder aan de betrouwbaarheid van de McLaren-Honda F1 bolide en diens vermogen. Eens dat op punt staan (hopelijk ooit!) kan McLaren terug vooraan meedoen en stijgen de kansen voor Stoffel om zijn kunnen écht te tonen. In alle vorige kampioenschappen waarin Vandoorne aantrad kroonde zich – met het grootste gemak – tot winnaar. Er is dus geen enkele redenen om te twijfelen aan zijn potentieel.

De Britse renstal heeft een meerjarenplan met onze jonge landgenoot en zal daar niet vanaf wijken. Toch is de ontwikkeling van een strijdvaardige wagen – én motor – nu dé topprioriteit! De kans dat Fernando Alonso volgend jaar nog steeds de teamgenoot zal zijn van Stoffel Vandoorne is iets minder groot.

Dit weekend rijden Lewis, Alonso, Kimi en co de Formule 1 – Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Officieel dé thuisrace van Stoffel Vandoorne maar ook veel Nederlanders zullen hun jeugdproduct Max Verstappen komen aanmoedigen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...