Jaguar gaat terug racen in 2016: Formule E

Jaguar gaat terug naar de racerij: Formule EJaguar zal in 2016 terug aantreden in de internationale racerij in het elektrische Formule E kampioenschap!

Het Jaguar-Land Rover concern liet vandaag weten – na enkele maanden van geruchten – dat het volgend jaar zal deelnemen aan het Formule E gebeuren, de elektrische evenknie van de bekende Formule 1. Samen met 10 andere teams (Audi Sport, Virgin Racing, Andretti, Renault, Mahindra, …) zullen de Britten strijden in 10 manches voor de eindoverwinning, daarnaast hoopt JLR – samen met technisch partner Williams Advanced Engineering – heel wat ervaring op te doen met de elektrische aandrijflijn om later die kennis en knowhow in hun reguliere modellen te kunnen implementeren.

Sinds de oprichting van het gerenomeerde merk Jaguar in 1951 was de constructeur ondermeer actief in het WEC kampioenschap (Le Mans), European Touring Car Championship (ETCC), World Sports Prototype Championship (WSPC) én zelfs de Formule 1. Daar kon je de Jaguar F1 bolides aanschouwen tussen 2000 en 2004 … alvorens het team verkocht werd aan Red Bull!

De Formule E is behoorlijk nieuw en richting zich – zoals de naam reeds deed vermoeden – op zuiver elektrische wagens. Het raceverloop is ongeveer hetzelfde als in een F1 weekend maar een stuk complexer / moderner. Ga er ook niet van uit dat het een saaie bedoeling is zo zonder ronkende motoren, bijna elke race van het afgelopen seizoen zat wel een stevige verrassing. Het rijdersveld van de Formule E bevat ook heel wat klinkende namen zoals Nicolas Prost, Sebastien Buemi, Jean-Eric Verne, Nelson Piquet, Jarno Trulli, Jacques Volleneuve, Lucas di Grassi en Loic Duval, landgenoot Jerome D’Ambrosio is hier ook aanwezig voor het Dragon Racing team.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...