Stoffel Vandoorne gaat Formule E racen voor HWA Racelab

Stoffel Vandoorne gaat Formule E racen voor HWA RacelabNa een minder succesvolle passage met het McLaren team in de Formule 1 trekt de getalenteerde Stoffel Vandoorne nu richting Formule E!

Dat de West-Vlaming een stevige brok talent bezit kan niemand aan twijfelen met een zeer succesvol (GP2) raceverleden, toch kon Stoffel niet doorbreken in de Formule 1. Daarvoor kunnen we zeker richting McLaren kijken die er niet in slaagde om een deftige wagen te bouwen, anderzijds eiste teamgenoot Fernando Alonso misschien ook wel wat teveel aandacht op in het team. Intussen is duidelijk dat Lando Norris en Carlos Sainz volgend jaar zullen rijden voor het McLaren F1 team dus trekt Stoffel Vandoorne richting Formule E.

Daar heeft hij een veelbelovende plek gevonden bij het HWA Racelab team dat (directe) ondersteuning geniet van Mercedes-AMG. Zijn teamgenoot Gary Paffett komt ook net over van het DTM kampioenschap (waar hij de titel overigens nog vlug verzilverde). Dat er geen enkele rijder ervaring heeft met de Formule E mag geen probleem vormen aldus teambaas Ulrich Fritz die ervan uitgaat dat ze genoeg talent hebben om snel resultaat te boeken. Na het 2018-19 seizoen zou Mercedes overigens het HWA Racelab team overnemen en onder eigen naam deelnemen aan het Formule E gebeuren!

Het nieuwe kampioenschap start midden december in Saudi-Arabië, 13 races later stopt het Formule E circus voor de laatste keer in New York City.

Go Stoffel!

Stoffel Vandoorne gaat Formule E racen voor HWA Racelab

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...