Officieel: Mercedes GLE350de plug-in hybride (2019)

Officieel: Mercedes GLE350de plug-in hybride (2019)De Mercedes GLE krijgt – net zoals de E-Klasse – een plug-in dieselhybride!

De vorige generatie GLE kreeg nog een GLE500e plug-in hybride met (kleine) benzinemotor mee, de nieuwe generatie profiteert van de laatste ontwikkelingen op vlak van de dieselmotor.

Net zoals bij de E-Klasse komt er zo een GLE350de 4MATIC die voorzien is van een 2.0-liter viercilinder diesel (194 pk / 400 Nm) die de hulp krijgt van een 100 kW sterke elektromotor en 31,2 kWh batterij. Tezamen goed voor 320 pk en 700 Nm plus een zuiver elektrisch rijbereik van 99 km (aldus de strenge WLTP cyclus) en een CO2 uitstoot van 29 g/km! Zuiver elektrisch kan je tot 160 km/u rijden, met de dieselmotor erbij wordt dat 210 km/u.

Dankzij zowel wisselstroom/gelijkstroom laadcapaciteit kan de GLE350de profiteren van snelle laadtijden, in optimale omstandigheden kan je in 30 minuten opnieuw vertrekken met een volle batterij.

Kiezen voor deze milieuvriendelijke(re) Mercedes GLE heeft zo goed als geen invloed op het stoere uiterlijk, hoogwaardige interieur of praktische inborst, zo kan je nog steeds tot 1.915 liter bagage meesleuren. De milieubewuste avonturier is dan weer blij met het sleepvermogen van 3.500 kg én de Trailer Manoeuvring Assist technologie.

De Mercedes GLE350de plug-in hybride staat op het Autosalon van Frankfurt, een Belgische marktlancering is vermoedelijk voor begin 2020.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...