Officieel: Mercedes GLE-Klasse [inclusief 63 AMG / Plug-in Hybrid]

Officieel: Mercedes GLE-Klasse [inclusief 63 AMG / Plug-in Hybrid]Met de onthulling van de gloednieuwe Mercedes GLE-Klasse nemen we afscheid van de stoere ML terreinwagen!

Afscheid nemen bestaat niet, want de nieuwe GLE neemt natuurlijk de taken over van de bekende ML-Klasse. Naast een nieuwe naam krijgt hij ook een herkenbaar design aangemeten, mooi in de lijn met de recente producten uit de Mercedes stal. Binnenin werd alles wat opgefrist en terug bij de les gebracht, het zwevende navigatie/multimediascherm maakt hier natuurlijk ook zijn intrede. Het leger aan actieve/passieve veiligheidssystemen werd bij deze generatiewissel stevig aangedikt, interessante rijhulpsystemen en de negentraps automaat zijn ook van de partij bij deze Mercedes GLE-Klasse. Net zoals bij de GLE Coupé lanceert Das Haus per direct ook de AMG-uitvoeringen die je herkent aan de agressieve(re) looks, dikke bumpers, gigantische velgen en dubbele uitlaatmonden achteraan.

Het motorenpallet van de Mercedes GLE-Klasse werd ook wat aangepast aan de hedendaagse noden, maar naast enkele exotische nieuwkomers en de krachtige AMG modellen zijn er gelukkig ook traditionele krachtbronnen te verkrijgen. In België zal het voornamelijk rond de GLE250d (204 pk) en GLE350d (258 pk) draaien, aan benzinezijde vinden we een GLE400 (333 pk) en een GLE500 (435 pk). Mooi in de lijn met de nieuwe strategie van Mercedes-AMG krijgen we maar liefst twee AMG 63 modellen met 557 pk of, als S-uitvoering, met zelfs 585 pk! Fiscaal gezien zal de nieuwe GLE500e Plug-in Hybrid de meest interessante motorisatie zijn met een gecombineerd vermogen van 442 pk en 650 Nm, zuiver elektrisch kan deze bovendien 30 kilometer afleggen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...