Officieel: Smart ForTwo + ForFour facelift (2019)

Officieel: Smart ForTwo EQ + ForFour EQ facelift (2019)In afwachting van een gloednieuwe generatie schenkt Smart haar volledige – en zuiver elektrisch – gamma (ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour) een opfrisbeurt.

Over enkele jaren moeten we een volledig nieuwe generatie compacte Smart stadswagens krijgen, daarvoor sloot moederbedrijf Daimler de handen in elkaar met het Chinese Geely. Tot die tijd moet het huidige gamma meegaan en daarvoor – net op tijd voor het Autosalon van Frankfurt – worden ze allemaal opgefrist.

De vernieuwde ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour zijn voorzien van een aangepaste grille met optioneel Full LED koplampen en sportieve(re) bumpers. De personalisatiegids telt nieuwe kleuren en velgen, het ronde Smart logo werd bovendien vervangen door een uitgeschreven variant. Binnenin prijkt een nieuw infotainmentsysteem.

Het volledige Smart gamma rekent op de elektrische EQ krachtbron, goed voor een 82 pk / 160 Nm sterke elektromotor en 17,6 kWh batterij. Afhankelijk van koetswerkvorm moet je rekening houden met een rijbereik van 118 km tot 135 km, de topsnelheid ligt steeds op 130 km/u. Snelladen is mogelijk dankzij de 22 kW boordlader waarmee je in optimale omstandigheden tot 80% kan laden in 40 minuten.

Begin 2020 gaan de opgefriste Smart’s in de verkoop met de Advanced, Premium of Exclusive uitrustingsniveau’s.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...