Smart gaat volledig elektrisch tegen 2020

Smart gaat volledig elektrisch tegen 2020Tegen 2020 zal het Smart gamma enkel de EQ uitvoeringen (voordien Electric Drive) omvatten.

Om de strenge uitstootnormen te halen zijn alle automerken druk in de weer met een doorgedreven elektrificatie van het gamma, Smart gaat per direct all in door de versies met de 0.9-liter benzinemotor te schrappen tegen 2020. Met slechts een ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour in de catalogus valt die verschuiving best mee, toch is het een duidelijk signaal voor de auto-industrie.

De Smart EQ’s rekenen op een 82 pk sterke EQ elektromotor, goed voor een zuiver elektrische actieradius van 160 km en 0 g/km CO2. Moederbedrijf Mercedes plant eveneens een EQ offensief waarbij de EQC het meest recente wapenfeit is!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...