Preview: Audi RS Q3 (2019)

Preview: Audi RS Q3 (2019)Na de recente lancering van de gloednieuwe Audi Q3 kijken we alvast even vooruit naar een krachtigere RS Q3 uitvoering!

De nieuwe Audi Q3 SUV rekent traditiegetrouw op klassieke 2.0-liter viercilinders, voor de meerwaardezoekers voorzien ze na verloop van tijd tevens enkele topversies. Omtrent de komst van een eventuele SQ3 is er nog niet veel geweten, wel zijn de Duitse ingenieurs uit Ingolstadt alreeds druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuwe RS Q3.

Die RS Q3 zou op de planning staan voor (eind) 2019 en blijft trouw aan de technische basis van de huidige RS Q3, namelijk een 2.5-liter TFSI vijfcilinder! De recente RS3 Berline (en RS3 Sportback) zijn daardoor gezegend met een gezonde 400 pk en 480 Nm, de RS Q3 zal een soortgelijk vermogen meekrijgen. Voor de goede orde steeds voorzien van een automatische 7-traps transmissie en quattro vierwielaandrijving.

Qua vormgeving zal de toekomstige Audi RS Q3 SUV het klassieke recept volgen, iets wat Photoshop virtuoos X-Tomi voor ons even uittekende. Let op de honinggraadgrille, brede wielkasten met blitse velgen en een agressieve voorzijde. Achteraan prijken er ongetwijfeld twee ovalen uitlaatmonden.

Preview: Audi RS Q3 (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...