Officieel: Audi Q3 SUV (2018)

Officieel: Audi Q3 SUV (2018)Na zeven succesvolle jaren komt Audi met een gloednieuwe Q3 SUV naar buiten!

Groter en sportiever, zo komt de nieuwe Audi Q3 per direct over en dat is goed nieuws in vergelijking met de relatief brave voorganger. De eerste generatie deed het desondanks zéér goed qua verkoop en was daardoor zeven jaar in productie (Hongarije), de nieuwe generatie zal nog voor het einde van 2018 zijn opwachting maken in België. De Q3 rolt dan sowieso op 17″ velgen, in de catalogus kan je tot blitse 20″ gaan in combinatie met het S Line uitrustingsniveau.

Met een meetlat zou je kunnen nagaan dat de nieuwe Q3 maar liefst 10 cm toeneemt in de lengte (wielbasis +8 cm). In de breedte groeit deze functionele Duitser enkele centimeters, in de hoogte neemt hij ietwat af. Dankzij de grotere buitenafmetingen profiteren de inzittenden van meer been/hoofdruimte en ook het laadvermogen neemt toe (530 liter / 1.525 liter). Dankzij een verschuifbare achterbank (15 cm) kan je daar ook nog wat mee spelen, hetzelfde inzake de verstelbare laadvloer en elektrisch bediende kofferklep.

Binnenin blijft Audi trouw aan haar klassieke interieurindeling met strakke lijnen in een sobere sfeer en de nodige digitale schermen. De Audi Virtual Cockpit (digitaal/instelbaar dashboard) is standaard, de highres beeldschermen in de middenconsole zijn optioneel en variëren tussen 10″ en 12″. Wie het leven echter wat kleurrijker ziet kan uiteraard een eigen configuratie maken met tal van (contrasterende) kleurtjes, materialen, accenten … en het Bang & Olufsen Premium Sound System met 15 luidsprekers!

Hetzelfde liedje inzake de rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen. Lane Change Warning en Audi Pre Sense Front zijn standaard maar wie wil kan ook genieten van DAB, Google Earth navigatie, Park Assist met Cross Traffic Assist, 360° camera, cruise control met file modus, …

Bij de marktintroductie in november is de Audi Q3 initieel leverbaar met drie TFSI benzinemotoren en één TDI diesel, allemaal viercilinders. Het instapper van dienst is de 35 TFSI (1.5-liter viercilinder – 150 pk / 250 Nm) waarna de 40 TFSI (2.0-liter – 190 pk / 320 Nm) en 45 TFSI (2.0-liter – 230 pk / 350 Nm) volgen. De 35 TDI komt met een 2.0-liter viercilinder, goed voor 150 pk en 340 Nm. Standaard is de Q3 voorzien van een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving, de betere modellen krijgen (al dan niet optioneel) een automaat met dubbele koppeling en quattro vierwielaandrijving. Later volgen er nog motoren zoals een topdiesel en (opnieuw) een RS Q3 topversie, een plug-in hybride zal ook zijn opwachting maken.

Prijzen volgen snel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...