Officieel: Audi Q3 facelift (2016)

Officieel: Audi Q3 facelift (2016)Audi werkt achter de schermen hard aan een volledig nieuwe generatie Q3, de huidige krijgt intussen nogmaals een (kleine) facelift!

Met de introductie van de Q2 verliest de Audi Q3 zijn titel van “kleinste SUV binnen het gamma”, om dat verdriet te compenseren voorziet Ingolstadt de Q3 nogmaals van een facelift. Eind 2014 voorzag Audi de Q3 alreeds van een deugddoende facelift met nieuwe motoren en hightech gadgets, nu blijft het relatief beperkt tot wat visuele upgrades met een “S-Line Competition” uitrustingslijn.

Die schenkt de Duitse crossover / compacte SUV een stoerdere grille met grotere luchtinlaten en zwarte accenten rondom. De Tundra Brown metaalkleur wordt geschrapt uit de catalogus maar in ruil kan je nu wel kiezen voor Camouflage Green. Eveneens nieuw zijn de 19″ lichtmetalen glossy zwarte velgen en extra S-Line badges!

Binnenin blijft alles ook zeer herkenbaar maar wordt deze Q3 ondergedompeld in een extra-sportieve sfeer met (optioneel) veel chroom, leer en alcantara. Het driespakig sportstuur en de Audi Drive Select sportophanging krijg je sowieso binnen de S-Line Competition uitvoering.

Motorisch zijn er geen wijzigingen, het blijft dus kiezen tussen een 1.4-liter TFSI, 2.0-liter TFSi of 2.0-liter TDI met 120 pk tot maximaal 184 pk.

Dit najaar gaat de verkoop van de vernieuwde Audi Q3 van start en nog voor het einde van het kalenderjaar moeten de eerste leveringen plaatsgevonden hebben. Vanaf €29.300 kan je bij de lokale dealer gaan praten omtrent jouw Q3, de exacte Belgische (meer)prijs voor de S-Line Competition uitvoering is op dit moment nog niet gekend.

Lees hier onze rijtest met de Audi Q3 2.0 TDI (2015)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...