Preview: Bugatti Chiron Divo (2018)

Preview: Bugatti Chiron Divo (2018)Terwijl de “reguliere” Bugatti Chiron voornamelijk imponeert met de immense topsnelheid probeert de Chiron Divo zijn accenten te leggen op een onklopbare 0-100 km/u acceleratie.

Op het Autosalon van Genève presenteerde Bugatti de Chiron Sport die iets lichter voor de dag kwam met betere remmen maar écht veel spannender dan een normale (1.500 pk sterke) Chiron werd het toch niet. Dat gaat de Frans (Duitse) sportwagenbouwer nu rechtzetten met de Chiron Divo (die zonder Chiron voorvoegsel door het leven zou gaan).

Tijdens The Quail – Motorsports Gathering (een exclusief event in California, eind augustus) komt Bugatti met de Divo naar buiten. Slechts 40 exemplaren zullen er gebouwd worden aan 5 miljoen euro per stuk. Voor die stevige som geld (toch 2x de vanafprijs van een Chiron) krijg je een lichtere en meer wendbare hypersportwagen met een exclusief design die tevens meer downforce zal ontwikkelen. Ook verwachten we een betere 0-100 chrono dan de 2,5 seconden die de Chiron erover doet!

Divo verwijst bovendien naar Albert Divo, een Franse racepiloot die de befaamde Targa Florio bergrace tweemaal kon winnen in een Bugatti.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...