Officieel: Porsche 911 GT3 R (2018)

Officieel: Porsche 911 GT3 R (2018)Na de exclusieve 911 GT3 RS komt Porsche met een circuit only GT3 R versie!

Met zo’n GT3, GT3 RS of GT2 RS kan je behoorlijk straffe dingen doen op een gesloten omloop, wie daarginds frequent vertoeft is misschien beter af met de nieuwe GT3 R racebolide van Porsche. Deze is in diverse opzichten gelieerd aan de vernieuwde GT3 RS op enkele strategische aanpassingen na, kwestie van het niveau van Porsche RS modellen nogmaals te benadrukken.

De nieuwe GT3 R heeft een 4.0-liter flat-six benzinemotor achterin, goed voor 550 pk (wat 30 pk meer is dan de GT3 RS) en een sequentiële zesbak met peddels achter het stuur. Dankzij de elektrohydraulische koppeling is de koppelingspedaal overbodig wat wederom wat kg’s spaart. De GT3 R weegt dan ook significant minder dankzij het veelvoudig gebruik van lichtgewicht materialen zoals polycarbonaat en koolstofvezel, binnenin is er ook enkel ruimte voor het broodnodige én zespunt gordels. Voor is het eerst is er wel airco te verkrijgen, kwestie van het hoofd (en lichaam) koel te kunnen houden.

Wie snel zijn interesse kenbaar maakt in Zuffenhausen kan nog dit jaar genieten van de nieuwe 911 (991) GT3 R in ruil voor minimaal 450.000 euro (exclusief btw).

Lees hier onze rijtest met de Porsche 911 Carrera S (991.2) facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...