Officieel: Porsche 911 GT3 RS facelift (2018)

Officieel: Porsche 911 GT3 RS facelift (2018)Porsche maakt de messcherpe 911 (991) GT3 RS nog wat beter!

Wie op zoek is naar een straatlegale circuitracer is bij Porsche aan het juiste adres. Niet enkel hebben (of hadden) ze een GT3, GT2 RS en zelfs een R in de aanbieding, voor wie écht belang hecht aan een pure rij-ervaring is er de GT3 RS. En met zoals de technisch gerelateerde GT3 voorziet Porsche nu een beperkte facelift (mk2 in de juiste terminologie) naar aanleiding van het Autosalon van Genève.

De atmosferische (!!) 4.0-liter flat six levert 520 pk aan de achterwielen (!!) wat +20 pk meer is dan voordien. Een sprintje trekken van 0 naar 100 km/u fix je – in optimale omstandigheden – in slechts 3,2 seconden terwijl de topsnelheid op 312 km/u ligt. Elke Porsche GT3 RS krijgt een PDK automaat mee met zeven verzetten, dit in tegenstelling tot de reguliere GT3 die je kan verkrijgen met een manuele bak. Zuffenhausen voorzag tevens lichtere materialen, karaktervolle uitlaat, efficiëntere aerodynamica en een scherpere afstelling van het onderstel, automaat en de achterwielsturing.

Naast enkele basiskleuren (zwart, wit, rood, geel, grijs en grijs) zijn er ook vier exclusieve kleuren zoals Miami Blue, Lava Orange, Crayon en het intense Lizard Green! Steevast krijg je vooraan 20″ velgen en achteraan 21″, voorzien van sportief rubber. Voor optimale remprestaties zijn er keramische remschijven als optie.

De productie van de Porsche 911 GT3 RS mk2 is niet gelimiteerd in aantal maar wel in tijdsduur, snel een exemplaar vastkrijgen is dus de boodschap. Dat kost je minimaal 200.109 euro wat ongeveer 10.000 euro meer is dan een GT3, wie wil kan het Clubsport Pack krijgen met een rolkooi, zespunts gordels en een extra brandblusser. Daarmee haal je op het circuit nog meer uit je Porker, al is de Weissach Pack (+ 20.000 euro) dan ook interessant met extra carbon en dus een lager gewicht!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...