Video: Motor Trend test de Porsche 911 R

Video: Motor Trend test de Porsche 911 RSlechts 991 exemplaren van de iconische Porsche 911 R werden er gebouwd, onze Amerikaanse vrienden van Motor Trend gingen na of de hype hieromtrent enigszins correct is..

Op tijd en stond komt Porsche naar buiten met een leuke special edition van hun legendarische sportwagen. Soms kan dat behoorlijk ver gaan (denk aan de GT2 RS!) maar dat hoeft niet altijd (911 Speedster), voor bijzondere aangelegenheden doen ze wel serieus veel moeite. Zo bracht Porsche eerder dit jaar een 911 R mee naar het Autosalon van Genève tot groot jolijt van de vele enthousiastelingen! De bestaande – atmosferische!! – vierliter flat six levert hier 500 pk in combinatie met een stevig dieet en een manuele versnellingsbak, beter lijkt het niet te worden..

Met een Belgische vanafprijs van €193.963 is deze R ook niet extreem duur geprijsd, toch is de beperkte beschikbaarheid het grote struikelblok van deze special edition. Net geen duizend stuks te verkrijgen en de eigenaars van de 918 Spyder kregen voorrang, dat maakt dat elk land er slechts enkele toebedeeld kregen. Recentelijk ging er een 911 R occasie vlot boven de 400.000 euro, veel van de uitverkoren zagen deze ultieme Porker dus eerder als investering en dat is toch wel jammer bij een dergelijke variant.

Jason Cammisa van Motor Trend vloog van Amerika speciaal naar Duitsland voor een diepgaande kennismaking met deze Porsche 911 R en legde alles mooi vast op video voor het nageslacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...