Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)Ferrari liefhebbers wisten waar ze dit weekend moesten zijn: het circuit van Spa-Francorchamps voor het jaarlijkse Passione Ferrari event in combinatie met het fabelachtige Corse Clienti / XX Progamma en Challenge racegebeuren!

Binnen het segment van sportieve bolides heb je vandaag de dag heel wat keuze, toch is er maar één merk als Ferrari dat zoveel verbeelding, passie en Italiaanse emotie met zich meebrengt. Met een hedendaagse vanafprijs van ongeveer 200.000 euro ligt het Ferrari (familie)lidmaatschap jammer genoeg niet voor iedereen binnen handbereik, gelukkig organiseert de sportwagenbouwer uit Maranello de nodige events over de hele wereld. Zo ook de Ferrari Racing Days het afgelopen weekend (10-13 mei) met een breed programma, mooi verspreid over verschillende dagen.

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Onder de Passione Ferrari noemer worden Europese klanten geïnviteerd om naar het mooiste circuit ter wereld af te zakken met hun Steigerende Paard, iets wat feeërieke situaties creëert op de vele parkings. Héél veel California T’s, 458’s en 599’s in alle kleuren met een focus op rood en geel (de historische Ferrari kleuren) maar ook de nieuwigheden zoals de 812 Superfast en Portofino. Tevens de eerste aanwezigheid van de 488 Pista op Belgische bodem! Het Passione Ferrari hoogtepunt is de groepsfoto met 200 Ferrari’s op het 7 km lange circuit, erna mocht iedereen nog eens langs de Raidillon, Eau Rouge, La Source en dergelijke.

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Naast de aanwezigheid in het Formule 1 gebeuren heeft Ferrari ook haar eigen Challenge kampioenschap (twee delen: Trofeo Pirelli en Coppa Shell) dat zelfs op verschillende continenten gereden wordt. Steevast met de Challenge versies, ook van de 488 is er dus een aangepaste Challenge uitvoering die jammer genoeg niet straatlegaal is.

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Nog exclusiever is het XX Programma voor de meest vermogende Ferrari eigenaars, deze mogen zich vergrijpen aan racen met de speciale 599XX, Enzo FXX en LaFerrari FXX Evo. Die laatste maakt ook voor het eerst zijn opwachting in België met zijn 1.050 pk sterke hybridesetup én krachtige V12 soundtrack!

Exclusiever dan exclusief is het selecte F1 Clienti clubje dat met gebruikte F1 bolides het circuit mag betreden. Zo tekenden de succesvolle F2001 en F2002 (Michael Schumacher), F2007 en F2008 (Kimi Raikkonen) present in Spa-Francorchamps. Zowel in de pitstraat als op het fabelachtige circuit, héérlijk om terug de atmosferische F1 geluidsbeleving van weleer te herbeleven.

Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)Foto Special: Ferrari Racing Days @ Spa-Francorchamps (2018)

Met dank aan Ferrari Francorchamps Motors Brussels en Ginion Group!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...